Inbouw houtkachel Leiden

kachel

Inbouw houtkachel in Leiden: iets voor u?

Zit u erover na te denken een haard of een kachel te nemen voor uw woning in Leiden? Dan is het goed om wat basiskennis op te doen. Zo is er vaak verwarring over het verschil tussen een inbouw houtkachel en een inzethaard. In dit blog vertellen we u alles over het verschil hiertussen en wat de voordelen zijn van een inbouw houtkachel.

Verschil inzethaard en inbouw houtkachel

De termen inzethaard en inbouw houtkachel worden vaak door elkaar gebruikt. Het zijn echter toch echt twee verschillende soorten haarden. Een inzethaard wordt vaak geïnstalleerd op de plek van een al bestaande open haard of een schouw. Een inbouw houtkachel wordt daarentegen letterlijk ingebouwd in een wand. Dit zorgt ervoor dat een flink gedeelte van een inbouw niet meer zichtbaar is. Zo blijft er meer ruimte over voor zicht op de mooie vlammen.

Voordelen inbouw houtkachel

Waar oude kachels en haarden behoorlijk vervuilend waren, hoeft u zich daar met moderne inbouw houtkachels geen zorgen om te maken. Inbouw houtkachels bieden u namelijk veel voordelen, zoals:
  • een authentieke en sfeervolle uitstraling
  • een ideale extra verwarming voor uw huis in Leiden
  • een milieuvriendelijke toevoeging aan uw huis
  • eenvoudig in te bouwen
  • een waardetoevoeging aan uw woning voor als u wilt gaan verkopen

Ga voor een inbouw houtkachel

Bent u eruit en wilt u gaan voor een inbouw houtkachel voor uw woning in Leiden? Laat u dan altijd adviseren door een ervaren specialist op het gebied van haarden en kachels. Inbouw houtkachels zijn nu eenmaal in een boel diverse vormen, soorten, maten en kleuren te krijgen. Bekijk en bepaal daarom ook goed welke het beste past bij uw persoonlijke smaak, type huis en interieurstijl. Met het uitkiezen van een goede inbouw houtkachel zorgt u ervoor dat u uw woonplezier in Leiden naar een aanzienlijk hoger niveau tilt. Wilt u nog meer interieurtips? Houd dan vooral ons blog goed in de gaten.