6 tips om goed te ventileren

tips ventileren

Belangrijk voor een gezonde leef- en werkomgeving in uw pand

Goed ventileren is een belangrijk onderdeel van het creëren en ook het behouden van een gezonde leef- en/of werkomgeving in een woonhuis of kantoorpand. Goed ventileren kan bijdragen aan de algehele gezondheid en het welzijn van uw gezin of van uw medewerkers. Waarom is dat goed? Ventileren verwijdert bijvoorbeeld stof, allergenen, schimmelsporen en gassen uit de lucht. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in uw huis/kantoor verbeterd en voorkomt u gezondheidsproblemen bij de gebruikers. Daarom geven wij u in dit blog 6 tips om goed te ventileren.

Onze ventilatietips

Hier onder geven we u onze 6 ventilatietips, waarmee u de luchtkwaliteit in uw woning of kantoor echt kunt optimaliseren.

Tip 1: Open ramen en deuren

De meest eenvoudige manier om uw huis te ventileren, is door ramen en deuren open te zetten. Als het buiten warm is, is het het beste om de ramen en deuren ’s nachts open te zetten om de frisse lucht goed te laten circuleren. Ook als het koud is, kunt u de lucht in uw huis verversen door te openen en te sluiten. Tegenwoordig is het ook erg gemakkelijk om uw huis te ventileren met een ventilatierooster met toebehoren. Dan hoeft u niet elke dag een half uur het raam wijd open te zetten. Door een ventilatierooster boven een raam te plaatsen wordt uw huis altijd voorzien van schone lucht.

Tip 2: Gebruik ventilatoren

Ventilatoren zijn handige apparaten om op een goede manier om lucht te verplaatsen in uw huis. Ze kunnen de luchtcirculatie verbeteren en de luchtvervuiling verminderen. U kunt een ventilator installeren in de keuken, de badkamer en andere drukke ruimtes om de lucht te verplaatsen.

Tip 3: Gebruik luchtreinigers

Met het gebruik van goede luchtreinigers kunt u de luchtkwaliteit in huis of op kantoor verbeteren. Ze helpen bij het verwijderen van stof, allergenen, schimmelsporen en gassen uit de lucht.

Tip 4: Zet planten in diverse ruimtes

Iedereen heeft op school geleerd dat planten de lucht zuiveren en dat ze CO2 afvoeren. Die vlieger gaat nog steeds op. Kleine kamerplanten, zoals de ficus Benjamin, de palm en de Ficus lyrata zijn handige (weinig onderhoud) en mooie planten om de lucht te zuiveren.

Tip 5: Gebruik een afzuigkap in de keuken

Afzuigkappen helpen bij het verwijderen van kookdampen en andere gasachtige verontreinigingen in de keuken. Ook zijn ze zeer effectief als het gaat om het verminderen van stof en allergenen in een pand

Tip 6: Gebruik een luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers bevorderen het behoud van een goede, en vooral, gezonde luchtvochtigheid in uw huis of kantoor. Ook dragen ze bij aan het verminderen van ronddwarrelend stof en allergenen. Met deze tips kunt u de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren. Als u deze tips opvolgt, kunt u er dus voor zorgen dat uw huis gezond en comfortabel blijft. Lees bijvoorbeeld ook dit blog waarom u liever geen legionella bacterie in huis wilt hebben.