Hexagon: een stijlvolle, moderne toevoeging aan uw interieur!

hexagonmozaiek

Organisch element dat overal bij past

Wilt u een moderne toevoeging aan uw interieur, zonder dat het te zakelijk wordt? Dan zijn hexagon mozaïektegels wat u wilt. Deze geometrische vorm heeft namelijk een organische uitstraling en combineert prachtig met andere materialen. Nu ze beschikbaar zijn op handige wall cladding matjes, zijn ze eenvoudig aan te brengen. Lees er meer over in dit artikel.

Wat is hexagon voor op de muur en vloer?

De hexagon, ook wel zeskant genoemd, is een wiskundige vorm die de laatste jaren ook erg populair is in het interieur. Dit kunnen we niet los zien van de wall cladding trend. Deze panelen zijn bekleed met kleinere deeltjes, zoals: houtstrips, pebbles en dus ook hexagon tegeltjes. Het voordeel is dat al deze kleine deeltjes niet afzonderlijk hoeven te worden aangebracht op de muur. Zo kan er snel een hexagon mozaïek op de muur of vloer worden aangebracht.

Combineert goed met andere materialen

Ondanks dat de hexagon geen ronde vorm heeft, is hij toch organisch. Dit zorgt ervoor dat hij goed tot zijn recht komt tussen andere organisch ogende materialen. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw interieur te strak wordt. Verder combineert het mooi met andere materialen, zoals hout, kurk en andere steensoorten. Een combinatie van hexagon en hout kom je daarom regelmatig tegen in woonprogramma’s en -tijdschriften. Een populaire toepassing is dan ook om een wand of vloer gedeeltelijk van hexagon tegels te voorzien en dit over te laten gaan in hout of een ander materiaal.

Speelse toevoeging die uw interieur meer sjeu geeft

Met het toevoegen van hexagonmozaïek aan uw interieur, ontstaat er een heel nieuwe dynamiek. Dankzij de organische uitstraling krijgt namelijk de hele ruimte een boost, waardoor het hele interieur zowel stijlvol als speels aandoet. Is hexagon mozaïek toch niets voor u? In onze andere blogs vindt u genoeg andere interieurstijlen voor uw nieuwe woning. Mist u een bepaalde stijl? Laat het gerust weten via ons contactformulier.