Wat maakt de keuze voor een losstaand bad zo interessant?

Het ene bad is natuurlijk het andere niet. In principe maken we in de praktijk vooral een onderscheid tussen een ingebouwd bad en een losstaand exemplaar. Heel wat mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan een losstaand bad om in hun woning te plaatsen. We zeggen heel doelbewust woning en niet badkamer omdat een dergelijk losstaand bad eigenlijk in heel wat verschillende ruimtes kan worden geplaatst. Je ziet ze dan ook niet alleen opduiken in badkamers, maar ook in bijvoorbeeld de slaapkamer. Wil je graag meer ontdekken over losstaande baden? Lees dan vooral snel verder!

1.) Een losstaand bad is eenvoudig te onderhouden

Het eerste voordeel is een praktisch voordeel. Veel mensen zijn van mening dat het schoonmaken van hun badkamer een waar huzarenstukje is. Dat geldt niet in het minst voor mensen die ervoor hebben gekozen om een inbouwbad in hun badkamer te plaatsen. Indien je kiest voor het aanschaffen van een bad dat je gewoon los ergens kan neerzetten betekent dit dat je er eenvoudig niet alleen rond, maar ook onder kan schoonmaken. Dat maakt toch best een belangrijk verschil in vergelijking met een bad dat is ingebouwd in de badkamer. Dit is dus alvast een eerste niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij dit type van bad.

2.) Een vrijstaand bad is een absolute eye-catcher

Het tweede voordeel heeft betrekking tot het visuele aspect waar een losstaand bad over beschikt. Veel mensen zijn (terecht) van mening dat een vrijstaand exemplaar aanzienlijk mooier en bovendien ook luxueuzer oogt in vergelijking met een inbouw bad. De exacte uitstraling is natuurlijk wel grotendeels afhankelijk van de voorkeur waarover je beschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie, strakke baden verkrijgbaar die over een moderne touch beschikken, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor het kopen van een klassiek, traditioneel exemplaar. Ook het grote aanbod aan keuzemogelijkheden zorgt er uiteraard voor dat deze baden door heel wat mensen worden overwogen. Indien je dus ook graag op visueel vlak een mooie toevoeging wil realiseren in je badkamer of in bijvoorbeeld je slaapkamer is het zeker een aanrader om te kiezen voor een bad dat je gewoon ergens vrij of losstaand in de ruimte kan integreren.

3.) Je plaatst een vrijstaand bad eigenlijk overal waar je maar wil

Naar het derde voordeel hebben we eigenlijk eerder op deze pagina al eens gehint. Voor een inbouw bad geldt dat je ze eigenlijk nergens anders kan plaatsen dan in de badkamer. Eventueel zou je nog wel in de hoek van je slaapkamer kunnen neerzetten, maar in de praktijk gebeurt dat toch eigenlijk eerder zelden. Een losstaand bad in de slaapkamer plaatsen is toch een behoorlijk stuk eenvoudiger. Ben jij dus niet per se van plan om een bad te kopen voor in je badkamer, maar wil je ze bijvoorbeeld om lekker in te kunnen genieten in je slaapkamer integreren? Dan zal je merken dat de keuze voor een losstaand bad toch veruit de beste keuze is. Door ze te kopen in dezelfde stijl van je kamer zorg je er bovendien ook nog eens voor dat ze een mooie aanvulling vormt op je interieur. Hoe dan ook, de informatie die je hebt gelezen op Douchezaak.nl heeft sowieso duidelijk gemaakt dat er best een aantal mooie voordelen zijn verbonden aan het bestellen van een losstaand bad.