Dak ontmossen hoog nodig

Het dak ontmossen is heel belangrijk zo af en toe. Als je denkt dat een dak praktisch onverwoestbaar is en amper onderhoud en zorgen nodig heeft, dan heb je het dus mis. Ook daken kunnen stuk en wanneer je dit zover laat komen, kan dat voor hoge kosten en grote zorgen zorgen. Het is dus zaak om om de zoveel tijd het dak een goede opknapbeurt te geven. Maar hoe kan een dak dan kapot gaan?

Dakschade

Er kan heel veel misgaan bij een dak als het niet goed onderhouden wordt. Wanneer er vuil en vocht blijft ophopen in de poriën van het materiaal en mos zich uitbereid, kunnen bijvoorbeeld dakpannen gaan brokkelen of breken. Ook kunnen er scheuren ontstaan. Bij flinke wind, regen en hagel, moet een dak immers veel doorstaan. Wanneer het dak kapot gaat, kan er lekkage ontstaan. Lekkage tast de spullen in je huis aan en kan verrotting veroorzaken. Als je daar niks aan doet, kan er zelfs kans zijn op instortingsgevaar. Ook kan mos en andere troep ervoor zorgen dat dakgoten verstopt raken en mogelijk kapot gaan. Al met al is het dak ontmossen dus van belang.

 

Dak ontmossen voor verkoop

Ook wanneer je je huis wil verkopen, is het verstandig het dak te laten ontmossen, schoonmaken en mogelijk renoveren. Zo voorkom je dat kopers afgestoot worden door een slecht onderhouden dak. Bovendien zijn kopers bereid een hogere prijs te betalen, wanneer het dak in orde is.