Blauwe steen gevelplinten – op maat – bij COMPOSIETvakman.be

gevelplinten van COMPOSIETvakman.be

Arduin gevelplinten van COMPOSIETvakman.be – altijd van topkwaliteit Belgisch blauwsteen uit Henegouwen – bestelt u eenvoudig & voordelig online. Wanneer u op zoek bent een stijlvolle natuursteen gevelbekleding is het mooie Belgisch blauwe steen een prachtige optie. Een blauwe steen gevelbekleding combineert sfeervol met stijlvol & voorziet uw gevel van een bijzonder accent. 

Geschuurd of gezoet?

Wij bieden arduin gevelplinten in drie soorten ‘afwerkingen’: Geschuurd, gezoet (licht / blauw), of donker gezoet arduin. Voor buitengebruik – en dus ook voor de gevelplinten van blauwsteen / hardsteen – wordt veelal gekozen voor geschuurd. Geschuurd blauwsteen wordt met een relatief ‘grove korrel (K 60)’ opgeschuurd. Dit resulteert in een relatief lichte kleur – met de aanwezigheid van cirkelvormige schuursporen – en een een wat ‘grovere uitstraling’ t.o.v. gezoet arduin.

gevelplinten van COMPOSIETvakman.be

Het voordeel van deze behandeling is dat slijtage en weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op het uiterlijk. In het geval van (licht / blauw) gezoet wordt er met een fijnere korrel geschuurd & bij donker gezoet is dit nog een fijnere korrel. Kiest u voor gezoet – zeker in het geval van donker gezoet – dan zullen de weersinvloeden ervoor zorgen dat uw gevelplint uiteindelijk weer de ‘geschuurde’ look krijgt.

LET OP: Voor de meeste arduin producten voor buiten bieden wij de bewerking ‘donker gezoet’ niet aan. Waarom bij gevelplinten dan wel? De weersinvloeden zorgen er uiteindelijk voor dat gezoet blauwsteen – in de buitenlucht – weer terugkeert naar een ‘geschuurde afwerking’. Bij hardstenen gevelbekleding ligt dit iets anders (genuanceerder). Allereerst is een gevelplint een product dat normaal gesproken een stuk minder belast wordt in vergelijking met bijv. een raamdorpel, paaldeksel, of muurafdeksteen. Gevelplinten worden allereerst staand geplaatst, waardoor de invloeden van buitenaf een stuk minder intens zijn t.o.v. de eerder genoemde producten, die liggend (plat) geplaatst worden. Daarnaast worden gevelplinten ook vaak op een beschutte positie verwerkt, zoals bijvoorbeeld onder een uitstekende dakrand. Kijk dus altijd eerst goed of uw specifieke situatie wel past bij donkergezoete gevelplinten! En bent u gek op die donkere (zwart / antraciet) kleurtint, bekijk dan ook even de graniet gevelplinten van COMPOSIETvakman.be