Altijd een vakantiehuis om naartoe te gaan

loungebed

Ga je graag op vakantie? Specifiek naar één bepaalde plek? Ga je er vaak naartoe? Zeg maar; 1 of meerdere keren per jaar? Misschien wordt het dan tijd om een tweede woning te kopen op deze plek. Wanneer je vaak naar dezelfde plek op vakantie gaat en je je er duidelijk thuis voelt, is het een slimme beslissing om je daar net iets meer te settelen door het kopen van een huis of appartement. Veel mensen zijn je al voorgegaan in verschillende landen zoals Spanje en Griekenland. Een vakantiehuis kopen in Spanje is echter één van de meest populaire beslissingen onder Nederlanders en Belgen. 

Waarom Spanje?

Spanje is een zeer populaire bestemming doordat het, vooral in het Zuiden, het hele jaar door warm is. Daarnaast is Spanje veel goedkoper dan België en Nederland waardoor daar een huis kopen en uit eten gaan veel goedkoper is. Je kunt rond een toeristische stad gaan wonen zoals in Malaga of Sevilla of je kunt in een klein dorpje een huis kopen en tussen de locals zitten. Dit laatste is veel goedkoper dan in een toeristische stad iets te kopen, maar wel eerder ver van alles. Indien je net deze charme wilt, is een afgelegen dorp sterk aangeraden.

Doe inspiratie op

Misschien ken je wel iemand die al een vakantiehuis heeft in het buitenland. Misschien al wel in Spanje. Vraag dan ook alvast wat informatie over hoe alles in zijn werking gaat qua regelingen, btw en andere landelijke verplichtingen waar je zelf nog niet vanaf weet. Indien je echter niemand kent met een vakantiehuis in het buitenland, is het moeilijk alles zelf uit te gaan zoeken. Het is in dit geval goed om alvast wat inspiratie op te doen en praktische zaken te leren kennen door contact op te nemen met echte kenners. Er bestaan verschillende agencies, zoals www.secondhome-expo.be, die je met gemak meer uitleg kunnen geven over hoe alles in elkaar zit en waar je op moet letten. Beter is het om net iets meer te betalen voor hulp, maar dat je de zekerheid hebt dat alles koosjer gebeurt.